Nieuws

Alpen 2016 dag 3

Alpen 2016 dag 3

February 13, 2014 0 comments 3663 Hits

Verslag Alpen dag 3 - 2016 - Igor Van Assche

Alpen Dag 3:

Rit: Allemont – Croix de Fer – Glandon – aankomst La Cure – Oz

De parabel van de hazen en de schildpadden

 

Zoals voorspeld, eindelijk zon. Een mooie dag voor deze rit. Iedereen was er klaar voor en na het ontbijt werd er druk geïnterviewd om te ontdekken wie er tot de favorieten behoorde.

Opschudding toen bleek dat Dhr. Marc Naai plots uit zijn bed werd gelicht en afgevoerd werd in een donkere Audi A4. Na de verdachte praktijken door een ander lid van het team enkele jaren geleden bleek de Franse BOB ons duidelijk in de gaten te houden.

Samen met verzorger Fred werd Markske in alle vroegte weggevoerd en we hebben hem die dag niet meer teruggezien. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid over deze gebeurtenissen. Niet getreurd echter, de ene zijn dood is de andere zijn brood en plots zagen enkele andere renners eindelijk de kans om hier op deze ijzeren Alp eeuwige roem te vergaren.

Iedereen vertrok in groep om 10.30u. Alvorens het verslag van de rit te doen, willen we nog even al onze verzorgers, mekaniekers en soigneurs tijdens deze alpentocht bedanken. Zonder Stany en Lou zou deze Alpentocht onmogelijk zijn. Achter elke bocht werd wel een drinkbus aangeboden. Op het einde van elke klim werd een aanmoediging geplaatst en samen met Franky Flitser (die niet elke dag zijn beste benen vond) was er ook nog tijd voor de nodige foto’s en het aanreiken van warme kleren. Zonder hen waren we waarschijnlijk de helft van ons materiaal kwijt en op sommige momenten ook nog de helft van onze renners. Bedankt Stany, Lou en Franky !

De rit zelf dan. Nog niet goed vertrokken (de start van de klim is ongeveer 500meter van onze chalet) had Patje al een probleem. Zijn voorwiel zwabberde, vermoedelijk kwam dit door de eerste zwarte vlekken voor zijn ogen, maar gelukkig staken de mekaniekers een reservewiel en bleek het euvel snel herstelt. Patje kon dus ook aan de klim beginnen.

De anderen waren ondertussen al aan de eerste kilometers met een gemiddelde van 10% begonnen. Op het gemakske natuurlijk. Tijdens deze klim met als eerste col het ijzeren kruis werd de kopgroep gevormd door Bruno Van De Gauw, Ivan In de zee en dan gevolgd door het trio Spie, Jochen en Dimi. Daarachter onze sterke nieuweling Krikke en in het busje Joke, Johan, Geert, Lex, Igor en Nico. Begeleid door de juiste muziek reden we gezwind naar het eerste dorpje.

Wat er zich in de kopgroep afspeelde was niet helemaal duidelijk. Bruno bleek over zeer goede benen te beschikken en Ivan beet weer zijn tanden stuk op deze ras klimmer. Bruno moet deze morgen al iets vernomen hebben over het onverwachte verwijderen van De Naai want hij had tijdens de interviews bij Carl reeds voorspelt dat het een topdag ging worden.

Ondertussen waren uit het busje al enkele mannen gelost die op de steile klim na de eerste afdaling niet het nodige tempo konden aanhouden. Het muziekbusje bestond nu uit Nico, Geert en Lex. Backero had waarschijnlijk genoeg van Jan Smit en demarreerde. Hij ging op zoek naar het trio Jo, Johan en Igor.  Jo vond het tempo richting de top van de eerste col van de dag wat traag en sprong weg uit de groep Johan en Igor.

Tijdens de laatste 5 km richting top kwamen reeds enkele renners ons terug tegemoet. Zij hadden reeds de top van de Croix de Fer bereikt en besloten af te dalen. Vermoedelijk dachten zij tijd genoeg te hebben om tijdens de afdaling te stoppen in verschillende cafés op weg naar Oz aangezien het achtervolgende gedeelte nog aan de eerste klim bezig was. Bruno vond er niets beter op dan nog even zijn broer en Jantje Smit te vergezellen voor een extra klimmetje naar de Croix.

For the record de volgorde van aankomst ( en tevens ook afdaling van de Croix de Fer): Bruno, Ivan, Jochen, Spie, Dimi en Krikke. In de tweede groep, Johan, Igor, Bakker, Geert, Nico, Lex (terug Bruno) en dan Patje.

De hazen waren er vandoor. De schildpadden besloten na de nodige drank op de top nog even een tweede Alpencol mee te nemen. Op naar de top van de Glandon. Niet iedereen heeft 2 Alpencols op 1 dag op zijn Palmares. Enkele mannen besloten niet mee af te dalen en namen de bus. De dalers van  de schildpadden (even in volgorde: Johan, Igor, Bruno en Joke) gingen in de achtervolging op de hazen die met een zeer ruime voorsprong vertrokken waren richting La Rivierre de Allemont.

Niet getreurd, de achtervolgende groep beschikte over enkele goede dalers en had de steun van de beste klimmer uit het peloton. Tijdens de terugrit moest nog even een colletje van van 12% worden overwonnen maar dat was geen probleem. Blijkbaar zaten de hazen rustig enkele halve liters te drinken op het gezellige terrasje in La Rivierre en kregen ze nog enkele jennepies cadoo.

Vanaf hier kantelde de wedstrijd. Igor, Johan, Jo en Bruno storten zich voluit naar beneden richting La Cure in Oz waar zich de officiële aankomst bevond. Iedereen wist dat er nog een kort maar stevig klimmetje richting Oz was, maar daar maakte de hazen zich blijkbaar weinig zorgen om.

Helaas, tegen de tijd dat de toppers in actie kwamen, bleek het reeds te laat. Alleen Bruno in de Gauw was fris genoeg van geest om te beseffen dat hij mee moest zijn met schildpadden Johan en Igor. Deze laatste trok nog eens goed door op de klim naar Oz, maar moest toch nipt zijn meerdere erkennen in Bruno en uiteindelijk ook in Johan.

Aangezien ook Ivan had besloten dat er wel tijd was om even een douche te nemen onderweg, resulteerde dit in een wat ongewone einduitslag van deze koninginnenrit tijden deze editie met volgende top 3: Bruno, Johan, Igor daarna volgden op geruime afstand: Joke, Krikke, Lex, Geert, Jochen, Spie en Dimi. De anderen kwamen met het busje.

In La Cure werden we nog getrakteerd op een geweldige pasta en aansluitend een aflevering van Vive Le Velo. Ook hiervan volgen later nog enkele videoverslagen.

De laatste dag wordt nog afgesloten met een BBQ, die ongelofelijk verzorgd wordt door Patty en Serge. We kijken al uit naar een volgende editie en weten weeral dat vooral de kilo’s veel verschil maken. 

Share it!

Contact

Bruno Vergauwen
Stationsplein 27

2880 Bornem
GSM : 0486/43.74.18

Email:brunovergauwen007@hotmail.com